Karácsony Gergely szerint sokára lesz, de összefog majd Magyar Péter pártja az ellenzékkel

2024. május 8. – 17:55

Másolás

Vágólapra másolva

„Nagyon sokára lesz, de azt gondolom, hogy hosszú távon ennek nincs alternatívája” – válaszolta Karácsony Gergely a 444.hu-nak, amikor arról kérdezték, hogy van-e arra esély, hogy a jövőben az ellenzék összefog Magyar Péterrel és a Tisza Párttal.

A lap a DK–MSZP–Párbeszéd-szövetség salgótarjáni eseményen interjúvolta meg a budapesti főpolgármestert és Dobrev Klárát is, aki ugyanerre a kérdésre azt válaszolta, hogy „aki Orbán rendszerét le akarja váltani annak együtt kell működnie, én pedig mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni.”

A két politikust arról is kérdezték, hogy mit gondolnak Magyar Péter hétvégén tett kijelentéséről, miszerint a DK egy kék Fidesz. A DK EP-képviselője szerint ez hazugság, míg Karácsony azt mondta, hogy „az ellenzéki szereplők egymás riválisai is. Nyilván én ezzel mélységesen nem értek egyet, de az EP-választás mindig egy ellenzéken belüli rivalizálásról szól,” és reméli, hogy ezt a rivalizálást az együttműködés fogja felváltani, mert a parlamenti választáson nem három, hanem két pólus van.

A rendezvényen szóba került a debreceni tüntetés is, amit Magyar Péter szervezett anyák napjára. A Fidesz fellegváraként ismert város főtere vasárnap megtelt emberekkel, miközben Magyar arról beszélt, hogy feloszlatja az Orbán–Tiborcz–Mészáros Részvénytársaságot. Karácsony szerint az „újdonság varázsa” miatt tud Magyar többezres tömegeket megmozgatni, de „végül is a szavazatokra játsszák ezt a játékot” – tette hozzá a főpolgármester.

A debreceni közvetítésünket itt olvashatja vissza, a helyszínen készült videós riportunk pedig itt érhető el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!