Nagy bejelentést tett a Mastercard a növekvő kártyás költésekről
Befektetés

Nagy bejelentést tett a Mastercard a növekvő kártyás költésekről

Portfolio
A Mastercard jelentős első negyedévi nyereségnövekedést ért el, amelyet az amerikai fogyasztók növekvő kártyás költései, a határokon átnyúló tranzakciók erős bővülése és új üzleti megállapodások hajtottak előre, mindez a hitelköltségek emelkedése és tartós infláció ellenében.

A Mastercard jelentős első negyedévi nyereséget jelentett, amely túlszárnyalta a Wall Street előrejelzéseit. Ennek hátterében az amerikai fogyasztók magasabb kártyás költései állnak, amelyek az emelkedő hitelköltségek és a tartós infláció ellenére is növekedtek. A fizetési vállalatok, így a Mastercard is, profitálnak a bérnövekedésből és a szoros munkaerőpiacból, ami biztonságot nyújt a kártyahasználóknak – írja a Reuters.

A Mastercard platformján feldolgozott tranzakciók összértéke 10%-kal, 2,3 milliárd dollárra emelkedett. Különösen figyelemre méltó az 18%-kal növekvő határokon átnyúló forgalom, ami a külföldi kártyák felhasználásának növekedését tükrözi.

Michael Miebach vezérigazgató kiemelte, hogy a vállalat bevétel- és nyereségnövekedését a határokon átnyúló forgalom erős bővülése és az új üzleti szerződések megkötése ösztönözte minden régióban. Az egyszeri költségeket nem számítva

a cég részvényenkénti 3,31 dolláros nyereséget ért el, ami meghaladja az LSEG által becsült 3,24 dolláros értéket. A nettó árbevétel 10%-kal, 6,35 milliárd dollárra nőtt.

A fizetési technológiai iparág jelentős változások előtt áll a cég szerint. A Capital One bejelentett egy 35,3 milliárd dolláros ügyletet a Discover Financial felvásárlásáról. Ez az egyesülés létrehozná az Egyesült Államok legnagyobb hitelkártya-kibocsátóját. A Capital One – amely jelenleg a harmadik legnagyobb hitelkártya-kibocsátó a Mastercard és Visa után – azt tervezi, hogy portfólióját átcsoportosítja a Discover hálózatára. Ez az átcsoportosítás várhatóan 2027-ben több mint 1 milliárd dollár bevételt generálna számukra.

A Mastercard korábban közölte, hogy nem vár változást kapcsolatukban a Capital One-nal és továbbra is kész együttműködni velük.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
detektiv kép