Hihetetlen, mennyibe kerül a klímaváltozás, mindenkinek mélyen a zsebébe kell nyúlnia
Gazdaság

Hihetetlen, mennyibe kerül a klímaváltozás, mindenkinek mélyen a zsebébe kell nyúlnia

Portfolio
Az Egyesült Államokban 2018 és 2022 között az időjárási és éghajlati katasztrófák több mint 617 milliárd dollárba kerültek, ami rekordösszeget jelentett. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy felmelegedés minden további fokával nő az ország gazdasági vesztesége, miközben az éghajlatváltozás egyre több ember pénzügyi nehézségeit okozza - írta a CNBC.

Az amerikai pénzügyminisztérium jelentése szerint csak az Egyesült Államokban az időjárási és éghajlati katasztrófák 2018 és 2022 között több mint 617 milliárd dollár költséget jelentettek, ami rekord. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy az ország lakosságának mintegy 13 százaléka gazdasági nehézségekről számolt be az éghajlatváltozás miatt az előző évben egy felmérés szerint.

A hőmérséklet növekedése és a szélsőséges időjárási események gyakoriságának emelkedése további pénzügyi terheket róhat az emberekre.

Az amerikai Nemzeti Éghajlatértékelés szerint minden további fokos felmelegedés jelentős gazdasági veszteségeket okozhat az Egyesült Államokban. A globális hőmérséklet 2 Celsius-fokos emelkedése például megduplázhatja a pénzügyi hatásokat. Az ICF tanácsadó cég jelentése szerint az éghajlatváltozás közel 500 ezer dollárba kerülhet minden egyes amerikainak egész életére vetítve adók, lakhatási költségek, valamint az élelmiszerek árának emelkedésén keresztül.

A különböző szakmai berkekben elkezdték használni a „klímafláció” kifejezést, hogy leírják, hogyan emelkednek az árak a melegedő bolygón. Az élelmiszer-infláció például évente akár 3 százalékponttal is növekedhet. Az amerikai népszámlálási hivatal felmérése szerint már legalább 3 millió amerikai elhagyta lakóhelyét a klímaváltozás miatt. A biztosítótársaságok is reagálnak a helyzetre: emelik a díjakat és visszavesznek bizonyos fedezeteket.

A Swiss Re Institute szerint globálisan a természeti katasztrófák költségei 108 milliárd dollárt tettek ki 2023-ban, amely jóval meghaladja az elmúlt tíz év átlagát.

Ezeket a költségeket valószínűleg áthárítják majd a fogyasztókra.

A szövetségi, helyi és állami kormányok valószínűleg emelni fogják az adókat, míg a munkavállalók bére csökkenhet viharok és hőhullámok miatt. Az amerikai Nemzetközi Munkaügyi Szervezet szerint világszerte akár a teljes munkaidőnek is 3,8%-a eshet ki magasabb hőmérsékletek miatt. Az ICF jelentésében figyelmeztet arra is, hogy a globális felmelegedés veszélye sodorhatja az emberek nyugdíjmegtakarításait. Az oktatás és munkaerőpiac változik: egyesek pályát váltanak, míg néhány főiskola új szakot indít: éghajlatváltozási tanulmányokat. Az Urban Institute munkatársa szerint azonban vannak pozitívumok is, mivel ezek a változások lehetőséget teremtenek innovációnak és gazdasági növekedésnek.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kasza Elliott-tal

The Home Depot, Inc. - elemzés

A májusi Top 10-es listám hatodik helyezettje. A ROIC miatt figyeltem fel rá, amikor a listát nézegettem, és a chartja is tetszik, lehet benne pár hónapon belül egy jó beszálló.CégismertetőA

Kiszámoló

Raiffeisen Gold 2.0 vége?

Írtam nemrég, hogy kijött az új prémium csomag a Raiffeisentől és hát sokkal rosszabb lett. Nem csak az elvárt bejövő utalás lett lényegesen több, de az utalások ingyenessége is limitált l

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bármikor beleroppanhat Oroszország a háborúba, ha a Nyugat enged a riválisának

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kormányülés orbán-kormány