Vitézy Dávid mocskos villamosmegállóval szúrt oda Karácsony Gergelynek

2024.05.08. 19:18
Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt lefotózta az egyik körúti villamosmegállót, melyet ételmaradékoktól kezdve elhagyott papucsokig mindenféle hulladék és kosz „díszített”. A fotót Karácsony Gergely főpolgármesternek címezte, és felidézte, hogy Karácsony határozottan szembement a BKK-rendészet ötletével, mely tervei szerint többek között a hajléktalanok okozta higiéniai állapotokat orvosolná.

„Tényleg nincs más megoldás, mint ebbe beletörődni? Nem, én nem ebben hiszek. Fejlesztenünk kell a szociális intézményrendszert, a hajléktalanszállókat. Segíteni mindenkinek, aki hagyja. De a közösségi közlekedésben uralkodó mai állapotokba nem szabad beletörődni” – olvasható Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt legújabb Facebook-bejegyzésében.

„Ezért akármennyit is kritizál érte a főpolgármester, kitartok a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó tervem mellett” – írta közösségi oldalán Vitézy.

A villamosmegállóról készített, mellékelt fotón feltüntette Karácsony Gergely főpolgármester korábbi mondatát:

Amikor Vitézy azt mondja, hogy a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe!

Vitézy Dávid még áprilisban jelentette be, hogy megválasztása esetén létrehozná a BKK-rendészetet, mely a tarthatatlan állapotokat lenne hivatott megszüntetni a tömegközlekedés járatain – ide értve a higiénia és személyi biztonság hiányát és a hajléktalanok folyamatos jelenlétét.

Nem kímélik egymást

Mint írtunk róla, szerdán egymásnak esett Karácsony Gergely és Vitézy Dávid. A főpolgármester szemügyre vette Vitézy és Magyar Péter fővárosi listáját, mindkét névsorból kiválasztott egy-egy jelöltet, akiről kijelentette: lobbistáknak nincs helye a Fővárosi Közgyűlésben. Nem sokat kellett várni Vitézy Dávid válaszára, aki szerint „nincs annyi Unicum” amivel a főpolgármester elviselheti, hogy „ereklyeként” hordozzák körbe az országon.