Pottyondy Edina: Megpróbálunk valamennyit jóvá tenni az elkövetett bűnökből a kormány helyett

2024.05.08. 17:53
Pottyondy Edina humorista és tartalomgyártó szerdán a közösségi médiában számolt be arról, hogy az Odakint most szörnyek járnak elnevezésű gyermekvédelmi tüntetésen és azután összegyűjtött 219 millió forint már olyan hatalmas összeg, hogy elkölteni sem egyszerű. Azt is megjegyezte, hogy már megvan három lakás és az áldozatoknak segítő két szociális munkás is.

Februárban a Hősök terén tartottak demonstrációt az internetes tartalomgyártók „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel. A kiállás egyik célja az volt, hogy egy hajléktalanná vált, bántalmazott áldozat megsegítésére adományokat gyűjtsenek.

A cél 25 millió forint lett volna, ám több mint 219 millió forintot sikerült végül összegyűjteni.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráció fő szervezői Osváth Zsolt, Szabó Márton, Nagy Ádám, Tapasztó Orsi, Bányai Judit, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina, Gulyás Márton, Baukó Attila (Azahriah) és Gyurkó Szilvia voltak.

Az egyik szervező, Pottyondy Edina most a közösségi médiában számolt be arról, hogy mint kiderült, „a 219 millió már olyan nagy összeg, hogy még elkölteni sem egyszerű.”

Két és fél hónap elteltével nagyjából mostanra alakult ki a struktúra és a segítséget elfogadó áldozatok köre. Egy helyett tizenegy ember életét tudjuk könnyebbé tenni az adományozóknak köszönhetően 

– írta Pottyondy Edina, aki hozzátette, hogy már megvan három lakás, két szociális munkás, akik napi szinten segítenek az áldozatoknak, és akiknek elkezdődött az egészségügyi és mentálhigiénés kezelése is.

Megpróbálunk valamennyit jóvá tenni az elkövetett bűnökből, a kormány helyett

– jegyzi meg.

Azt is leírja, hogy akiket érdekel részleteiben, hogy miként folyik, mennyire bonyolult és összetett a rehabilitációs munka, és mire megy el a pénz, azok az Utcáról Lakásba Egyesület honlapján találhatnak erről bővebb információkat, akik a befolyt adományok szakszerű elköltéséért vállalják a felelősséget.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.