szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felettébb érdekesnek tartja, hogy a BBC is „felszállt Peti kampánybuszára”.

Szóvá tette az X közösségi oldalon szerdán megjelent bejegyzésében Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, hogy a BBC magyarországi tudósítója, Nick Thorpe beszámol Magyar Péter ellenzéki vezető kampányeseményeinek minden mozzanatáról.

Magyar egy Facebook-posztjában írt róla, hogy a „titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést a Tisza Párt országjáró körútjának helyszínein”, majd felszólította Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy „állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást”. Ebben a posztban írt róla, hogy a BBC tudósítójának segítségével mindent dokumentálnak.

Arról, hogy tényleg blokkolhatták-e az internetet Magyar Péter kampányeseményén, a hvg360 írt részletesebben.

Tényleg blokkolhatták a mobilnetet Magyar Péter utcafórumán, vagy alaptalan a politikus félelme?

Ki és miért akadályozná az internetezést egy kampánygyűlésen? Milyen technikai feltételei lennének ennek? Miért vannak civil ruhás rendőrök Magyar eseményein? A hvg360 biztonsági és titkosszolgálati szakértőket is kérdezett.

„A nemzetközi mainstream sajtó kedvence, Magyar Péter ellenzéki vezető nemrég felfedte, hogy Nick Thorpe a (Tisza Párt) kampányeseményeinek minden egyes lépéséről beszámol” – írta Kovács Zoltán, megjegyezve, hogy ez a hír „némi megdöbbenést kelthetett, különösen azokban, akik ismerik (Thorpe) munkásságát”.

„A Soros Nyílt Társadalom Alapítványa által pénzelt Amnesty International magyarországi részlege egyik igazgatójának csak annyit kellett mondania: nézd csak meg, Nick, ez talán érdekes lehet számodra” – fogalmazott az államtitkár.

„Értem én. Ismerős ez nekem. Az ellenzéknek van egy új szezonális ajánlata Magyar Péter személyében, és a nemzetközi sajtó nehezen palástolja a lelkesedését. Az pedig, hogy a BBC is felszállt Peti kampánybuszára, igazán érdekesnek ígérkezik. Várjuk a kiegyensúlyozott és objektív tudósításokat” – írta Kovács Zoltán.