szerző:
Balizs Benedek
Tetszett a cikk?

Ezzel egy 24 éves szokást szakított meg, ugyanis a Nemzet Színésze cím új birtokosát hagyományosan a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti.

Vidnyánszky Attila nem hívta fel Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották – erősítették meg többen az RTL Híradó információját. Ezzel egy 24 éves szokás szakadt meg, mely szerint a cím új birtokosát a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti. Hogy ez Kulka János esetében miért maradt el, azt a csatorna által megkérdezett Nemzet Színészei sem tudják.

Kulka Jánost választották a Nemzet Színészének

A márciusban elhunyt Tordy Géza helyére választották.

Cserhalmi Györgynek fel sem tűnt a dolog, Jordán Tamás pedig úgy tudja, Vidnyánszky nem akarta felhívni Kulkát, ezért megkérte Molnár Piroskát. Az RTL többször, több témával kapcsolatban is kereste a vezérigazgatót, választ azonban nem kaptak, így úgy döntöttek, személyesen keresik fel.

Leteszem, mert az urak rám ragadtak és muszáj őket elküldenem oda, ahova gondolom

– így reagált Vidnyánszky, amikor meglátta az RTL stábját, majd azt mondta, hogy „nincs joguk kérdezni tőlem, mert pusztítják a magyar ember lelkét”. A csatorna hiába próbálkozott tovább, az igazgató azzal zárta le a beszélgetést, hogy „maguknak arra sem válaszolnék, hogy nappal van, vagy este”. Így nem kaptak választ arra, hogy Vidnyánszky valóban azért nem hívta fel Kulka Jánost, mert nem értett egyet azzal, hogy a Nemzet Színészévé választották, illetve arra sem, mit szól ahhoz, hogy a hírek szerint az évad végén nyolcan távoznak a színházból, köztük a szintén a Nemzet Színészei közé tartozó Udvaros Dorottya.

A héten derült ki, hogy Udvaros Dorottya, valamint a súlyos balesetet szenvedő Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is távozik a Nemzetiből. Felmondott továbbá Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyereket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani.

Nyitóképünk az RTL Híradóból származik.