Lengyel Tibor
Lengyel Tibor
Tetszett a cikk?

Gógánfától Dorogig, Szomolyától Hernádszentandrásig és Budapesttől Gyálig mindenki választhat magának egy-egy Magyar Pétert a választáson.

Önkormányzati választások
Marad-e Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely? Melyik városokban lehet esélye az ellenzéknek? Megrengethetik-e a közéleti botrányok a Fidesz helyi bástyáit? Június 9-én kiderül - kövesse velünk a 2024-es önkormányzati választások legfontosabb híreit!
Friss cikkek a témában

Azt hitte, csak egy Magyar Péter indul a választásokon június 9-én? Hát nem. Még csak azt se mondhatnánk, hogy három a Magyar igazság, mert nem is három, és még a ráadással együtt se stimmel, mert nem is négy. Hanem összesen hét. Legalábbis az önkormányzati választáson. De mivel június 9-én európai parlamenti képviselőket is választunk, már nyolc Magyar Péter indul, mert ott is van egy, aki viszont ugyanaz, mint az egyik, aki az önkormányzatin is indul. 

A nyolc Magyar Péterből tehát kettő is az “igazi” Magyar Péter. Persze, kinek melyik az “igazi”, de tény, hogy a Tisztelet és Szabadság Párt “fehéringese” az egyedüli, aki mindkét választáson indul: vezeti az EP-választáson a Tisza Párt némi kavarodás után véglegesített listáját, továbbá az önkormányztati voksoláson a Tisza Párt budapesti listáját is. A két lista szereplői között jelentős átfedés van, de ezt nem tiltja semmilyen szabály, ráadásul ők nem mindkét listán vannak befutó helyen.

Az önkormányzati választáson viszont a Tiszás Magyar Péter nem egyedüli induló, mivel ezzel a névvel hat másik jelölt is indul. Van köztük egy MKKP-s, aki a főváros IV. kerületében, Újpesten, és van egy Fidesz-KDNP-s is, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szomolyán indul. Rajtuk kívül van még négy független Magyar Péter is, közülük ketten polgármester-jelöltek: egyikük a Pest megyei Gyálon, másikuk a Veszprém megyei Gógánfán. 

Térképre tettük az összes Magyar Pétert, a jelzőpontra kattintva láthatja a jelöltek leírását: 

Magyar Péterek Magyarországon – Google My Maps

Magyar Péterek indulása a június 9-i önkormányzati választáson