Újra megszólalt Udvaros Dorottya a kirúgása kapcsán

Udvaros Dorottya szerint lehet, hogy az ajtó helyett, ami most becsukódott, ahelyett kinyílik majd egy másik ajtó. Erre próbál most fókuszálni.

2024. május 7., 15:42

Szerző:

Újra megszólalt az elbocsájtásával kapcsolatban Udvaros Dorottya, ezúttal a femcafenak nyilatkozott. Ahogyan arról korábban a 168.hu is beszámolt, a színésznő egy interjú keretében árulta el, hogy Vidnyánszky Attila a budapesti Nemzeti Színház igazgatója nem hosszabbította meg a szerződését, mellyel kapcsolatban a legfőbb érve az volt, hogy a Nemzeti nehéz anyagi helyzetben van. „A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, akkor miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek” – mondta a művésznő a lapnak. Udvaros azt is elárulta, hogy Vidnyánszky Attila azt is kifogásolta, hogy Udvaros „nem teljesítette a kötelező előadásszámát”.

Udvaros Dorottya most elmondta, erről nehéz összeszedetten beszélnie, mert valahányszor belép az öltözőjébe, ott látja 22 év „hordalékát”.

Amikor az embernek a színház a második otthona, annyi minden kötődés van, hogy szerintem még nem is tudom felfogni pontosan, hogy lesz egy pillanat, amikor ezt össze kell majd csomagolni. Bonyolult a helyzet. Nincs bennem harag vagy kétségbeesés. Azt gondolom, hogy igen, 22 év nagyon hosszú idő, de egyszer minden véget ér. Lehet, hogy az az ajtó, ami most becsukódott, ahelyett kinyílik majd egy másik ajtó. Erre próbálok fókuszálni

– fogalmazott a színésznő, aki azt is elárulta, még nagyon friss az esemény, lelkileg még nem áll készen rá, hogy azon gondolkodjon, hova tovább szakmai szempontból. Abban biztos, hogy nem fog otthon ülni és szomorkodni, mindenképpen dolgozni fog.

Vidnyánszky Attilával való jelenlegi viszonyáról Udvaros Dorottya úgy nyilatkozott:

Sokszor dolgoztunk együtt, szóval régóta ismerjük egymást. Én nem szeretnék semmi olyasmit mondani, hogy haragszom, vagy nem szólok többet hozzá, mert ezekről ilyenkor még nem lehet beszélni. Az ember nem akar öri-hariban maradni senkivel, pláne olyasvalakivel, akivel sokszor dolgozott már együtt.

Nem csak Udvaros Dorottya távozik a Nemzetiből

Korábban szintén megírtuk, hogy lapértesülések szerint a súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza a teátrum színpadára, de mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyermeket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani.

(Kiemelt képünkön Udvaros Dorottya látható. Forrás: Nemzeti Színház)

A hazai médiatörténelemben először fordul elő, hogy a két ismert műsorvezető ugyanabban a műsorban köszönti reggel – ezúttal – a hallgatókat. Pachmann Péter ugyanis hat év után visszatér a Jazzy-re és csatlakozik a Business Class műsorvezetői gárdájához: Gundel Takács Gáborhoz, Kamasz Melindához és László Csabához.